Avinžirniai su daržovėmis turkiškai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Avinžirniai (nevirti), 1 stikl.
  • Paprika, 1 vnt.
  • Baklažanas, 1 vnt.
  • Morka, 1 vnt.
  • Pomidorai, 3 vnt.
  • Imbieras, 2 cm
  • Kuminas, 2 a.š.
  • Karis, 0,5 a.š.
  • Druska, 1 žiups.
  • Aliejus, 2 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Avinžirnius pernakt pamerkite. Kitą dienas nupilkite vandenį, avinžirnius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu taip, kad avinžirniai būtų apsemti 7-8 cm vandens. Įberkite truputį druskos. Užvirinkite ir apie 10 min. virkite ant intensyvios ugnies, vis nugraibykite putas. Tuomet ugnį sumažinkite, puodą, uždenkite ir ant nedidelės ugnies virkite apie 40 min. iki kol avinžirniai bus minkšti. Juos nukoškite. Taip pat galite naudoti ir konservuotus avinžirnius, juos nuplaukite, perliedami drungnu vandeniu.

  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite kumino sėklas (galima pakeisti kmynais) iki kol pasklis kvapas, tuomet sudėkite plonomis plokštelėmis ar mažyčiais kubeliais pjaustą imbierą, kubeliais pjaustytą papriką, kubeliais pjaustytą baklažaną, morką ir skiltelėmis pjaustytus pomidorus. Berkite kario, druskos. Viską permaišykite ir patroškinkite iki kol daržovės suminkštės.

  3. Daržovių troškinį sumaišykite su virtais avinžirniais ir dar minutėlę pašildykite.

  4. Avinžirnius tiekite su šviežių daržovių salotomis.

Receptą atsiuntė: Lina

Komentarai