Jei jaučiatės pavargę ir geriate maisto papildus, tačiau jokių pokyčių nejaučiate, gali būti, kad jums netrūksta vitaminų, o sutriko kepenų veikla, perspėja vaistininkai.
Teisinga mityba ne tik gerina savijautą apskritai, bet gali padėti ir turint konkrečių nusiskundimų, pavyzdžiui, sutrikus atminčiai.
Nors šlapimo pūslės uždegimas nekelia didelio pavojaus sveikatai, kad nepakenktume inkstams, gydyti jį reikia nedelsiant.
Didžiausios nuodėmės prie stalo – tai persivalgymas, riebus maistas ir prarastas saikas.
Specialistų teigimu, susidomėjimas sveika mityba kasdien auga, o įsitikinimas, kad sveikas maistas yra neskanus, pamažu blėsta. Vištiena taip pat gali būti tuo pačiu metu ne tik gardi, bet ir maistinga, naudinga organizmui ir sveikatai. Viskas, ko reikia – tai žinoti, kokie gaminimo būdai yra sveikiausi bei kokias naudingąsias vištienos savybes ...
Šventiniai pasisėdėjimai prie gausiai vaišėmis nukrauto stalo retai kada praeina be pasekmių. Paliesiaus fizinio krūvio terapijos klinikos sveikatingumo specialistas Valdemaras Kavaliauskas atskleidžia, kaip save ir artimuosius apsaugoti nuo šalutinio švenčių poveikio.
Intuityviosios mitybos propaguotojų teigimu, tas faktas, kad neprievartaujama savęs ir neatsisakoma jokių produktų, leidžia ne tik atsikratyti kilogramų, bet ir išlaikyti liekną figūrą.
„Sveika mityba – tai vienas pagrindinių sveikatą lemiančių gyvensenos veiksnių bei ligų riziką mažinančių elementų“, – sako specialistai. Ką reikia apie ją žinoti, kokių taisyklių laikytis?
Naujos lieknėjimo metodikos dygsta kaip grybai po lietaus, bet universalių nėra – kiekvienas turi rasti savo „receptą“.
Jeigu sportas ir dietos neduoda jokių rezultatų, verta susimąstyti: ar viską darote gerai?
Viduržemio jūros regionui priklausanti Italijos virtuvė jau įsitvirtino Lietuvoje. Picoje ir makaronuose didelės žalos nemato ir dietologai, patariantys perimti gerąsias italų maisto derinimo bei gardinimo tradicijas, bet ne įprotį ypač gausiai valgyti vakare.
Parduotuvių lentynose vis daugiau įvairiausių sojos produktų, o ir sveikai besimaitinantys dažnai išdidžiai pareiškia įprastus maisto produktus iškeitę į soją. Toks maistas yra itin išgirtas: sveikas, turintis mažai riebalų, padedantis išvengti širdies ligų ir praturtintas kitomis gerosiomis savybėmis. Vis dėlto dažnai pasiduodama aplinkinių įti...
Gydytojai sudarė šio sezono superproduktų sąrašą. Kas į jį patenka? Kaip visas šias rudens dovanas geriausia paruošti, kad jos duotų kuo daugiau naudos sveikatai?
Tai, ką esame linkę laikome kaprizu „iš gero gyvenimo“, iš tikrųjų gali būti rimtas įspėjimas apie sveikatos būklę. Dietologai išskiria apie tuziną populiarių produktų ir patiekalų, kurie, kai jų įsigeidžiame, gali įspėti apie svarbius mūsų organizmo pokyčius.
Pasaulyje neslopsta vegetarinės ir veganinės mitybos populiarumas, o dėl siūlomų mėsiškų patiekalų alternatyvų taip maitintis tampa vis paprasčiau. Tačiau ką reikėtų žinoti atsisakant gyvūninės kilmės produktų, kad išliktume sveiki?
Mitybos specialistai ir medikai mums nuolat primena, kad per dieną reikia išgerti mažiausiai 1,5-2 litrus vandens. Toks skysčių kiekis esą yra pakankamas normaliam organizmo funkcionavimui.
Dažnas mano, kad maisto papildų vartojimas neefektyvus, nebūtinas, o nauda – ne visada pagrįsta. Rūpestinga „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė Rūta Armonienė siūlo klausyti savo organizmo ir medikamentus rinktis pagal kūno mums siunčiamus signalus.
Pasiūloje esant tokiai gausybei produktų, dažnas maisto papildus renkasi remdamasis draugų ar artimųjų rekomendacijomis, įsiminusia reklama.
Biuras ir kompiuteris – tai įprasta daugumos šiuolaikinių žmonių darbo aplinka. Net jei esate kūrybinės specialybės atstovas, greičiausiai vis tiek didžiąją dalį laiko praleidžiate prie kompiuterio. Dar daugiau, kompiuteris tapo pagrindiniu ne tik darbo, bet ir pramogų įrankiu, todėl dalis žmonių prie jo praleidžia kone ištisą dieną.
Kai pradedame laikytis kokios nors liekninamosios dietos, visada mintyse turime užsibrėžę ir kokį nors tikslinį svorį, kurį pasiekus visas mūsų gyvenimas turėtų kardinaliai pasikeisti. Tada kiekvieną mielą dieną lipame ant svarstyklių ir, užgniaužę kvapą, stebime besiblaškančią rodyklę su baime ir viltimi sužinoti, kiek kilogramų mus dar skiria ...
Alkio jausmas atsiranda praradus 1% organizmo vandens. Netekus organizmui daugiau kaip 5% vandens, žmogus praranda sąmonę, o daugiau 10% - mirti