XIX amžiuje statistinis europietis per metus suvartodavo apie 2 kg gryno cukraus, XX amžiuje vienam žmogui tekdavo jau po 17 kg per metus, o XXI-ame – jau ir po 40 kg. Kuo tai gresia ir ką daryti?
Jei sakote, kad nemėgstate kukurūzų, greičiausiai tiesiog nežinote, kaip juos tinkamai paruošti. Siūlome išbandyti šį receptą!
Vasarą mes visi suvartojame daugiau sulčių, gazuotų gaiviųjų gėrimų, vandens… Bet ar viskas yra sveika? Gerti daugiau natūralu: esant aukštai aplinkos temperatūrai žmogaus kūnas greičiau netenka skysčių ir jų balansą būtina atkurti. Tačiau kurie iš mūsų pamėgtų gėrimų tam yra tinkami, o kurių derėtų atsisakyti? Ir ką išvis reikėtų žinoti apie gė...
Vasara – palankiausias metas pradėti maitintis sveikiau. Mitybos specialistė, trenerė Olga Pocienė pasakoja, kokių mitybos principų patartina laikytis būtent vasarą ir kaip jos metu išlaikyti dailias kūno linijas.
Nors mėsos gaminimo tradicijos siekia jau daugybę amžių, tarp pirkėjų iki šiol populiarūs įvairiausi su mėsos produktų gamyba susiję mitai – pradedant nuo to, kad į virtas dešreles dedamas popierius, rūkyti gaminiai ne rūkomi, o mirkomi kažkokiame tirpale, ir baigiant neva klaidingu produktų ženklinimu.
Depresija veikia tiek mūsų fizinę, tiek mentalinę sveikatą, todėl šios ligos gydymas turi veikti abi sritis, kad būtų pasiekta visapusiška sveikata. Šie 9 maisto produktai gali ženkliai pagerinti jūsų būklę.
Numetėte svorio? Sveikiname! Dabar reikia tik užtvirtinti rezultatą – o tai padaryti, beje, sunkiau nei atsikratyti kelių nereikalingų kilogramų.
Visiems žinomos pagrindinės žaidimo taisykles: jeigu norime būti sveiki ir liekni, mityba turi būti sveika, kokybiška ir svarbiausia – subalansuota. Bet tam, kai kurių specialistų įsitikinimu, smarkiai trukdo kai kurių produktų nesuderinamumas.
Kalcis – itin svarbi kaulų statybinė medžiaga. Moterys jo turėtų gauti po 1000–1500 mg per parą. Nors daugelis įsivaizduoja, kad jo galima rasti tik piene ir jo produktuose, iš tikrųjų jo šaltinių yra gana daug – tad net jei netoleruojate pieno, kalcio papildai ne visada būtini.
Bent kartą gyvenime svogūnai yra pravirkdę mus visus. Kodėl šios daržovės verčia mus ašaroti, paaiškinti nesudėtinga: pjaustydami juos, pažeidžiame ląsteles ir paleidžiame į aplinką cheminius junginius, sudarančius sulfato rūgštis.
Nuovargis, stresas ir kiti veiksniai neigiamai veikia dėmesio koncentraciją bei atmintį. Laiko nesustabdysim, gyventi be streso ir nuovargio taip pat beveik neįmanoma, tačiau galime padėti sau susikaupti, pagerinti atmintį ir smegenų veiklą tinkamai vartodami kai kuriuos maisto produktus ir gėrimus.
Spartus gyvenimo tempas, deja, daugelį iš mūsų verčia rinktis greitą maistą. Tačiau „greitas maistas“ ne visada reiškia „nesveiką maistą“. Pavyzdžiui, avižiniai dribsniai – vienas greičiausiai paruošiamų produktų. Ekspertai atkreipia dėmesį į keletą šių dribsnių savybių ir mitų.
Tikriausiai ne vienam pažįstama situacija, kai pavalgius užsinori nusnūsti. Pasirodo, dėl to kaltas ne tik nuovargis, bet kai kurie maisto produktai. Kita vertus... Žinant, kokie produktai sukelia mieguistumą, daug paprasčiau kovoti su nemiga!
Druskos vartojimas kelia daugybę diskusijų, tačiau mokslininkai bei medikai vienbalsiai sutinka - druska žmogui gyvybiškai reikalinga. Saikingas jos vartojimas bei atsakingas naudingiausios druskos rūšies pasirinkimas - nemažiau svarbu. Rausvoji Himalajų druska vertinama dėl natūralumo, subtilaus skonio bei ypatingos cheminės sudėties.
Norite gyventi sveikiau, bet jums trūksta motyvacijos atsisakyti cukraus? Pasirodo, kad didžiausias pavojus slypi visai ne cukrinėje, o jau paruoštuose maisto produktuose!
Sėklos – puikus naudingųjų medžiagų šaltinis. Kokias sėklas rinktis, kurios iš jų yra pačios vertingiausios?
Ar kada pastebėjote, kad yra tokių produktų, kurie prikemša jūsų skrandį, bet nepasotina, ir tik dar labiau sužadina alkį? Jei kovojate su nereikalingais kilogramais, šie produktai jūsų pastangas sulieknėti gali paleisti vėjais!
Paradoksalu, bet... mokslininkai bijantiems per žiemą nutukti pataria valgyti kuo riebiau.
Vieni būtiniausių žmogaus organizmui mineralų – kalcis, magnis ir cinkas.
Nusprendusiems pakoreguoti savo mitybos įpročius ir gyventi sveikiau dažnai iškyla klausimas: kokį aliejų rinktis? Juk šiandien aliejų asortimentas labai didelis...
Viename kvadratiniame pažasties odos centimetre gali būti iki 500 milijonų bakterijų