Šiandien blynai yra žinomi visame pasaulyje. Ne paslaptis, jog populiarumo viršūnėje puikuojasi storieji amerikietiški blynai, taip pat ir ne mažiau pamėgti prancūzų šilko plonumo blyneliai. Blynų rūšių daugybė: lankstyti, purūs, saldaus arba pikantiško skonio, stori arba ploni, kurių skonis priklauso nuo įdaro arba tešlos recepto.
Požiūris į šaldytus produktus nevienareikšmis – paplitusi nuomonė, kad juose vitaminų ir naudingųjų medžiagų praktiškai nėra. Vis dėlto pastebėtina, kad žiemą šviežių vaisių ir daržovių pasirinkimas parduotuvėse mažesnis, o ir jų kokybė gerokai prastesnė, negu vasarą. Būtent tada ir ateina laikas traukti iš šaldiklio savo atsargas.
Kefyras – mums gana įprastas produktas, tačiau keliantis nemažai diskusijų. Ar jis sveikiau už pieną? Kas turėtų jį gerti, o kam jo geriau atsisakyti? Atsakome į dažniausiai užduodamus klausimus!
Sveikos mitybos tendencijos tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje kasdien vis stiprėja. Visgi kelias sveikos gyvensenos link gali būti sunkus. Kaip pradėti? Kokių žingsnių imtis norint gyventi ir valgyti sveikiau? Kokios yra sveikos mitybos taisyklės? Į šiuos klausimus atsako ir pataria gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė.
Norint šaltuoju metų laiku sustiprinti imunitetą, nebūtina šturmuoti vaistinių ir pulti vartoti vitaminus bei jų papildus – būtų daug naudingiau tiesiog paįvairinti racioną ir įtraukti toliau minimus produktus į savo valgiaraštį.
Granatai – vieni iš nedaugelio vaisių, kuriuos ne tik galima, bet net labai sveika valgyti diabetikams. Siūlome sužinoti dar keletą priežasčių, kodėl verta dažniau įtraukti granatų į savo racioną.
Geriausias desertas ant Kalėdų stalo – vaisiai. Šį kartą siūlome pasidaryti vaisinę Kalėdų eglutę – jūsų svečiai bus sužavėti!
Žiema – tai metas, kai mažai judama, daug ir sočiai valgoma, švenčiama... Nenuostabu, kad ima augti svoris. Kaip užkirsti kelią nereikalingiems kilogramams šaltuoju metų laiku? Štai 20 patarimų!
Tikriausiai neatsirastų nė vieno žmogaus, savo kailiu bent kartą nepatyrusio, kas yra sutrikęs virškinimas. Tačiau ar žinote, kas dėl to kaltas ir ką reikėtų daryti? Juk apie šį negalavimą sklando daugybė mitų...
Trokštančios atsikratyti antsvorio dailiosios lyties atstovės dažnai griebiasi pačių įvairiausių priemonių, tačiau norimo rezultato taip ir pasiekia. Nejaugi tai taip sudėtinga? Viso to paslaptis – klaidos, kurių neretai net nepastebite, o jos, pasirodo, labai reikšmingos.
Gera diena prasideda nuo gerų pusryčių. Ką šiuo paros metu geriausia valgyti, o ko derėtų atsisakyti?
Neretai nutinka taip, kad dietos ir sportas neduoda norimų rezultatų, mums vis tiek nesiseka numesti nepageidaujamų kilogramų. Kas dėl to kaltas ir ką daryti?
Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pasirašė įsakymą, kuriuo bus ribojamas transriebalų kiekis maisto produktuose. Šio įsakymo projektas buvo notifikuotas Europos Komisijoje (EK), jį parėmė ir kitos Europos Sąjungos (ES) šalys. Tad nuo 2019 m. lapkričio 1 d. Lietuvos rinkai tiekiamuose maisto produktuose turės būti ne daugiau kaip 2 gr...
Galvoje bręsta mintis, kad atėjo laikas iškeisti cukrų į medų? Štai kelios priežastys, pridėsiančios motyvacijos tai padaryti.
Jeigu jums atrodo, kad veganiškas maistas nedžiugina nei akių, nei gomurio, jūs labai nustebsite. 16-metis Jose tapo „Instagram“ žvaigžde, pasidalinęs savo desertų nuotraukomis. Siūlome įsitikinti, kad būti veganu – ne taip jau ir blogai!
„Twitter“ vartotoja Okada iš Japonijos, įkėlusi video, kuriame rankomis lupa persiką, tokio didelio susidomėjimo nesitikėjo – per labai trumpą laiką filmukas tapo virusiniu.
Apmaudu, bet kai kurie žmonės bėgant metams tik pilnėja. Kas būtų, jei galėtumėte išvengti su senatve susijusio svorio didėjimo, atsižvelgus į metus kontroliuodami mitybą?
Nekokybiškas maistas, oro tarša, nepakankamas fizinis aktyvumas ir daugybė kitų veiksnių sudaro palankias sąlygas nuodingų junginių kaupimuisi mūsų organizme. Viso to pasekmės ilgainiui gali peraugti į energijos trūkumą, blogą nuotaiką, įvairius skausmus ir kitus sveikatos negalavimus.
XIX amžiuje statistinis europietis per metus suvartodavo apie 2 kg gryno cukraus, XX amžiuje vienam žmogui tekdavo jau po 17 kg per metus, o XXI-ame – jau ir po 40 kg. Kuo tai gresia ir ką daryti?
Jei sakote, kad nemėgstate kukurūzų, greičiausiai tiesiog nežinote, kaip juos tinkamai paruošti. Siūlome išbandyti šį receptą!
40-50 % žmogaus kūno šilumos gali būti išvėdinta per galvą (be kepurės), nes galvoje yra labai daug kraujagyslių