Raudonėliai nuo seno naudojami kaip prieskoniai padažams ir sriuboms, mėsos, žuvies ir daržovių patiekalams pagardinti. Jie puikiai dera su daugeliu prieskonių – ypač su bazilikais, juodaisiais pipirais, rozmarinais ir mairūnais. Ar žinote, kokiomis naudingomis savybėmis pasižymi šis augalas?
Raudonėliai naudojami preparatams nuo neurozių, isterijos, nemigos, epilepsijos, hipertonijos, aterosklerozės, rekomenduojami nuo skrandžio ir žarnyno spazmų, lėtinio gastrito, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opų, kepenų ir tulžies pūslės ligų.
Trumpas naudingųjų savybių sąrašas:
Nors liaudyje paplitusi nuomonė, kad šis augalas – vaistas nuo visų ligų, gerti raudonėlių arbatą kartais gali būti žalinga. Raudonėliai netinka nėščiosioms (gali išprovokuoti persileidimą) ir pirmaisiais maitinimo krūtimi mėnesiais. Ilgalaikis vartojimas gali turėti negatyvių pasekmių ir stipriosios lyties atstovų potencijai.
JAV specialistai teigia, kad gripas gali kelti daug didesnį pavojų negu raupai ar juodligė – jie nustatė, kad esama ryšio tarp gripo ir mirtinų infarkto atvejų, ir tvirtina, jog su gripu susijusių mirčių esama keturis kartus daugiau, negu iki šiol teigta.
Kitas faktas
Komentarai