Misija (ne)įmanoma: pagražinti figūrą iki pavasario

Misija (ne)įmanoma: pagražinti figūrą iki pavasario

Iki kalendorinio pavasario liko mažiau nei mėnuo, ir daugelis suskubo rūpintis savo išvaizda. Parkuose ir stadionuose pastebima vis daugiau sportuojančių, tačiau norint pasiekti gerų rezultatų, vien sporto nepakanka – būtina subalansuotai ir sveikai maitintis. Sportas ir tinkama mityba yra vienintelis kelias į tobulas formas, sako daugkartinis kultūrizmo varžybų prizininkas, sporto ir sveikatingumo treneris Aidas Grybauskas ir pataria, kokius produktus derėtų įtraukti į kasdienį racioną.

„Siekdami numesti svorio žmonės gana dažnai ima badauti arba atsisako daugybės organizmui reikalingų maisto medžiagų. Per dieną žmogus privalo valgyti bent jau 5 kartus, kas 3-4 val. Žinoma, negalima apkrauti organizmo didelėmis porcijomis, todėl reikėtų vadovautis taisykle – geriau dažniau, bet po mažiau“, – perspėjo treneris.
 
Pusryčiai – svarbiausias dienos valgis

Anot A. Grybausko, pusryčiai – svarbiausias dienos maistas, nes suteikia energijos visai dienai.

„Pusryčius valgyti privaloma, jie turėtų būti sotūs ir sudaryti apie 40 proc. dienos kalorijų normos. Pusryčiams galima rinktis avižinę košę, vaisius ar riešutus. Riešutuose ir džiovintuose vaisiuose yra baltymų bei gerųjų riebalų, kurių organizmui reikia. Tačiau juos derėtų vartoti saikingai, po vieną saujelę per dieną. Tam, kad nepadaugintumėte, patogu rinktis „1 go“ riešutų ir džiovintų vaisių mišinius, kuriuose subalansuotas reikiamas maistinių medžiagų kiekis. Priešpiečiams patartina rinktis lengvą maistą, tarkim, ryžių trapučius ar vaisius. Pietums reikėtų valgyti mėsą arba žuvį su ryžių, grikių ar salotų garnyru“, – sakė kultūristas.

Popiet sekantis užkandis turėtų būti lengvas – vaisius ar saujelė riešutų ir džiovintų vaisų. Pavakariams vertėtų rinktis žuvį, tuną arba liesą mėsą, pavyzdžiui, vištieną ar kalakutieną. Taip pat svarbu nepamiršti vartoti pakankamai skysčių.

2 psl. »

Komentarai