„Lėkštutės modelis“, arba kaip sulieknėti be griežtų apribojimų

„Lėkštutės modelis“, arba kaip sulieknėti be griežtų apribojimų

Griežtos dietos duoda greitų, tačiau trumpalaikių rezultatų. Išmėginkite kitokį lieknėjimo būdą. Šis metodas labai patogus, o svarbiausia – veiksmingas!

Universalumas

„Lėkštutės modelio“ idėja priklauso Suomijos dietologams. Teigiama, kad toks mitybos būdas padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų ir išmokti taisyklingai maitintis. Tai nėra dieta – greičiau universalūs mitybos principai, kurių nesudėtinga laikytis. Jokių griežtų apribojimų čia nėra ir valgyti galima beveik viską, tačiau svarbu laikytis proporcijų. Pasinaudoti šia gudrybe galima ne tik namuose, tačiau ir darbe, ir svečiuose prie švediško stalo.

Instrukcija

Paimkite 20-24 cm skersmens lėkštę ir padalinkite per pusę, vieną iš dviejų pusių – dar per pusę. Išeis trys dalys: pusė ir du ketvirtadaliai.

Į pusę lėkštės pridėkite daržovių ir šakniavaisių. Į ketvirtadalį – sudėtingųjų angliavandenių (grikių, ryžių, bulvių, makaronų). Likusį ketvirtadalį lėkštės užpildykite daug baltymų turinčiais produktais: mėsa, paukštiena, žuvimi, jūros gėrybėmis, pupomis, sojos gaminiais.

Taisyklės ir pastabos

Kad toks lieknėjimo būdas būtų efektyvus, reikia atsižvelgti į keletą niuansų:

 

  • Didžiąją jūsų meniu dalį sudarys daržovės – tai naudinga figūrai, nes jos turi mažai kalorijų ir gerai užpildo skrandį. Tačiau reikia nepadauginti aliejaus ir riebių padažų, antraip jūsų pastangos numesti svorio nueis perniek.
  • Sudėtingųjų angliavandenių porcija turi sudaryti maždaug 120-150 g. Tai bus dvi bulvės, arba ¾ stiklinės makaronų ar kokių nors kruopų. Garnyrą būtina ruošti naudojant kuo mažiau riebalų, vengti riebių padažų.
  • Mėsa ir žuvis turi būti neriebi. Pakeisti šiuos produktus galima kiaušiniais, grybais, pupomis, soja, varške, neriebiu sūriu. Mėsos arba žuvies gabaliukas turi būti maždaug kortų kaladės dydžio (apie 80-120 g). Visus matomus riebalus būtina pašalinti.
  • „Lėkštės modelio“ reikia laikytis du kartus per dieną – pietaujant ir vakarieniaujant. Pusryčiai būtini, papildomai du kartus per dieną reikia ko nors lengvai užkąsti.
  • Po valgio galima pasilepinti saldumynais. Optimalus pasirinkimas lieknėjantiems – pora marmeladinių saldainių ir 1 zefyras.

Komentarai