Šiandien siūlome pasigaminti labai paprastai ir greitai paruošiamą apkepėlę, kurios gaminimas užtruks tik maždaug pusę valandos. Tiesa, turime įspėti, kad Bešamelio padažas bus gaminamas ne pagal originalų receptą: mes jam suteiksime šiek tiek aštrumo.
Reikės:
Kalafijorus sulaužykite gabaliukais (maždaug kąsnio dydžio) ir dėkite į verdantį vandenį. Virti reikės maždaug 8 minutes. Tuo tarpu keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir gerai viską išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Ugnį primažinkite ir į mišinį supilkite pieną. Nuolatos maišykite, kol pienas ims tirštėti (apie 4 minutes). Masei sutirštėjus, įberkite trinto muskato riešuto, druskos ir pipirų. Kad padažas įgautų daugiau skonio, įdėkite 2-3 skilteles smulkinto česnako, aštrių prieskonių ir jeigu turite - aštraus tabasko padažo. Viską gerai išmaišykite.
Išvirtus kalafijorus suberkite į šaltą vandenį, kad jie atvėstų, tuomet nukoškite ir sudėkite į kepimui skirtą indą. Ant viršaus užpilkite paruošą padažą, gerai sumaišykite su kalafijorais ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Patiekalas kepamas apie 8 minutes, kol jo viršus gražiai apskrunda. Kalafijorų apkepėlę galite papuošti šviežiais smulkintais žalumynais.
Vienas britų žurnalas yra paskelbęs atlikto eksperimento duomenis, kurio metu nustatyta, kad moteris, gyvenusi 50 metų santuokoje su knarkiančiu vyru, praranda 4-erius metus miego.
Kitas faktas
Komentarai (2)