Smegenys sudaro tik 2% visos kūno masės, tačiau šio organo apetitas yra dešimt kartų didesnis nei visų kitų. Jos sunaudoja net 20% per dieną visų gaunamų kalorijų! Jei norite užtikrinti nepriekaištingą jų veiklą, turite daugiau dėmesio skirti tam, ką valgote. Kokių produktų reikėtų įtraukti į savo valgiaraštį?
Tikriausiai ne kartą pirkote parduotuvėje džiovintus vaisius: obuolius, datules, bananus... Tai – ne tik skanus, bet ir sveikas bei naudingas užkandis, kurio atsargų nesunku pasiruošti patiems. Patiks tiek suaugusiesiems, tiek vaikučiams!
Pirmąjį Lietuvos istorijoje medalį pasaulio vandens slidinėjimo čempionate Floridoje pelniusio Ričardo Lažinsko sėkmės paslaptis paprasta – geras miegas, taisyklinga mityba ir nuolatinės treniruotės. Pasak R. Lažinsko, pasirengti varžyboms reikia ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai. Štai kodėl geriausia pradėti sportuoti nuo pat mažens.
Įsivaizduokite maistą, kuris būtų ne tik skanus, bet ir maistingas, sveikas, padėtų išlaikyti normalų kūno svorį, pagerintų nuotaiką ir sumažintų riziką sirgti įvairiomis ligomis. Manote, kad taip nebūna? Įvertinus keleto tyrimų, atliktų Šiaurės Amerikoje ir Vakarų Europoje duomenis, atrinkta 10 naudingiausių sveikatai maisto produktų.
Vienokiomis ar kitokiomis lėtinėmis ligomis visame pasaulyje serga nesuskaičiuojama daugybė žmonių. Su skausmu dažniausiai kovojama vaistais, tačiau tabletės – ne visada geriausias pasirinkimas. Ar žinojote, kad jį sumažinti arba jo išvengti galima pakoregavus savo mitybą?
Siurbtelėti gurkšnį vandens ir jį nuryti – tai dar ne visas mokslas: pasirodo, kad gerti tinkamai nėra taip jau paprasta.
Su virškinimo sutrikimais anksčiau ar vėliau tenka susidurti daugeliui. Kas dėlto kaltas ir kaip išspręsti šią problemą? Juk ji apipinta gausybe mitų...
Pučia pilvą, skauda galvą, viduriuojate, o gal veidą ėmė berti spuogeliais ar sutriko atmintis? Jeigu šiuos simptomus pastebite pavartoję pieno produktų, tikėtina, kad jūsų organizmas neskaido laktozės (pieno cukraus) – su šia problema susiduria daugiau nei 30 proc. lietuvių. Pasak Vaikų ligoninės Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klin...
Ne visas maistas, kurio etiketėje parašyta „viso grūdo“, yra sveikuoliškas. Tam reikia, kad visos sudedamosios miltinės jo dalys būtų visadalių grūdų. Tik tokie angliavandeniai, anot specialistų, yra geri ir net gali padėti numesti svorio.
Apie daigintų grūdų naudą žinoma jau seniai. Hipokratas, Indijos jogai ir net mūsų protėviai naudojo juos maistui – košėms, kisieliams, dėjo į sriubą, raugė girą, netgi virė alų.
Širdies ir kraujagyslių ligos – sveikatos sutrikimas, kasmet nusinešantis daugiausia žmonių gyvybių.