Žmonės pamiršo, ką reiškia mėgautis maistu: to valgyti negalima, tas nesveika... Baimė, kad organizme padaugės (arba jau padaugėjo) cholesterolio, virto baubu, nuo kurio pasislėpti tampa vis sudėtingiau.
Tai, kad jūsų kraujyje yra cholesterolio arba tai, kad jo yra šiek tiek per daug, dar nereiškia, jog liga ima viršų. Žinoma, reikia žinoti, kaip galima sumažinti jo lygį. Svarbiausia, koks tai cholesterolis ir ką jis daro kraujagyslėms.
Sergantiems širdies ligomis žmonėms reikėtų ne tik vartoti gydytojo išrašytus vaistus ir pakoreguoti savo gyvenimo būdą, bet ir daugiau dėmesio skirti mitybai, t. y. vienų produktų vengti, kitų į savo racioną įtraukti daugiau. Štai ką pataria mitybos specialistai.
Lietuvoje beveik 70 proc. suaugusių gyventojų turi padidintą cholesterolio lygį, tad susimąstyti būtina kiekvienam - naujausių tyrimų duomenimis reikėtų ne tik aktyviau gyventi, bet ir vartoti tam tikrą maistą.
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus