Vištiena su ryžiais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Viščiukas, 0,5 vnt.
  • Apvalūs ryžiai, 1 stikl.
  • Morka, 1 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Žalieji žirneliai, 0,5 skard.
  • Druska
  • Prieskoniai
  • Alyvuogių aliejus
  • Verdantis vanduo, 1,75 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. 4-5 minutes alyvuogių aliejuje apkepkite nuskustas ir kubeliais supjaustytas morkas. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis gražiai pagels.

  2. Sudėkite į kelias dalis supjaustytą viščiuką. Pabarstykite druska, uždenkite dangtį ir troškinkite 10-12 minučių, kartais pakeldami dangtį ir pamaišydami.

  3. Kai iš vištienos išsiskirs pakankamai sulčių, suberkite nuplautus ryžius, įmaišykite maždaug 1/3 šaukšto ciberžolės ar kitų prieskonių, dar pabarstykite druska, kepkite nukėlę dangtį apie 7 minutes, kol ryžiai sugers visą skystį.

  4. Supilkite verdantį vandenį, išmaišykite, pabarstykite prieskoniais, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 7-8 minutes.

  5. Sudėkite nusunktus žirnelius (jei skardinė didelė, užtenka ir pusės, jeigu maža - reikės visos), uždenkite ir troškinkite dar 20 minučių. Per tą laiką dar kartą ar du patikrinkite, ar nesvyla, ar užtenka skysčio. Esant reikalui, galima įpilti dar iki ketvirtadalio stiklinės vandens, bet ne daugiau, nes ryžiai nebus birūs.

  6. Paruoštą plovą išmaišykite ir patiekite.

Receptą atsiuntė: Elena

Komentarai (2)

Kristina 2019-04-09 11:26
Niekam neidomu, kaip Jus pakeistumet si recepta...
Kristina 2014-08-20 19:27
Viščiuką paleiskime lesioti po pievas, morką ir svogūną suvalgykime žalius - užpylę tarkime ant jų šlakelį to paties kepimo išvengusio alyvuogių aliejaus - kam termiškai apdoroti ir maksimalią naudą organizmui iškeisti į minimalią? Ryžius, jei jau juos išvirėme - valgykime kartu su triskart daugiau žalių salotų. Taip aš pakeisčiau šį receptą:) Skanaus:)