Virtinukai su džiovintomis slyvomis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Netiršta bulvių košė, 1 kg
  • Kukurūzų miltai, 2 stikl.
  • Džiovintos slyvos, 200 gr.
  • Riešutai, 200 gr.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Česnakas, 3 skilt.
  • Druska
  • Žalumynai
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite bulvių košę ir miltus, iš šios tešlos padarykite graikinio riešuto dydžio kukuliukus.

  2. Slyvas pusvalandį pamirkykite karštame vandenyje, išimkite kauliukus.

  3. Į kiekvieną slyvą įdėkite po ketvirtadalį riešuto. Kukuliukus suplokite, į vidurį įdėkite po įdarytą slyvą, užspauskite kraštelius. Apvoliokite smulkiose kukurūzų kruopose.

  4. Sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai užvirs, virkite dar 5-7 minutes.

  5. Smulkintą svogūną apkepkite svieste arba aliejuje, kol pagels, įdėkite žalumynų ir perspausto česnako, išmaišykite.

  6. Apipilkite šiuo mišiniu virtinukus ir patiekite.

Receptą atsiuntė: Lidija

Komentarai