Varškės pyragas su uogiene

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Varškė, 700 gr.
  • Miltai, 500 gr.
  • Sviestas, 150 gr.
  • Uogienė, 300 gr.
  • Kiaušiniai, 5 vnt.
  • Aguonos, 80 gr.
  • Vanilinis cukrus, 5 a.š.
  • Cukraus pudra, 6 v.š.
  • Cukrus, 1 žiups.
  • Druska, 1 žiups.
  • Kepimo milteliai, 2 a.š.
  • Krakmolas, 2 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, atvėsinkite. Išmaišykite miltus ir kepimo miltelius.

  2. Išplakite 3 kiaušinio trynius, 1 stiklinę miltų bei ataušintą sviestą.

  3. Supilkite 3 baltymus, cukrų (pagal skonį), įberkite druskos, gerai išplakite ir supilkite į tešlą, viską gerai išminkykite.

  4. Tešlą padalinkite į dvi dalis ir padėkite į šaldiklį maždaug valandai.

  5. Varškę, krakmolą ir aguonas sudėkite į vieną dubenį, gerai pertrinkite.

  6. Cukraus pudrą, žiupsnelį druskos ir vanilinį cukrų gerai išplakite su 2 kiaušinio baltymais ir įmaišykite į varškę.

  7. Kepimo formą ištepkite riebalais. Vieną gabalėlį tešlos stambiai sutarkuokite į skardą. Tolygiai paskirstykite varškę, ant viršaus užtepkite uogienės ir užtarkuokite likusią tešlą.

  8. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą, pabarstykite pudra ir patiekite.

Komentarai