Tradiciniai virti varškėtukai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Varškė, 200 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Miltai, 150 gr.
  • Cukrus, 50 gr.
  • Druska, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Varškę ištrinkite su cukrumi, druska, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir suminkykite lipnoką tešlą. Suformuokite rutulį.

  2. Jį padalinkite į 4 dalis. Iš gautų ketvirčių ant miltuoto stalo suformuokite dešreles. Jas supjaustykite nedideliais gabaliukais.

  3. Varškėčius dėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir virkite iki kol pakils į viršų + dar 5 min.

  4. Minkštučius varškėtukus patiekite su sviestu, grietine, uogiene ar šviežiomis, trintomis uogomis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (5)

Doma 2017-05-23 20:23
Cukraus išvis nereikia, dėjau per pus mažiau, nes šiaip gaminu be, buvo labai saldu, reikėjo daugiau miltų. Gavosi nekieti. Labai skanu
Timotiejus 2017-05-16 17:45
Super žiauriai skanūs
Audrius 2017-05-15 16:49
Pagal ši receptą jau gaminų antra karta.Super ir vaikai mielai valgo.
Aurelija 2017-04-23 01:10
Tik kam tas cukrus ,niekada jo nedejau...
Vyrga 2016-10-07 23:08
gaminau, super