Tradiciniai virti varškėtukai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Varškė, 200 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Miltai, 150 gr.
  • Cukrus, 50 gr.
  • Druska, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Varškę ištrinkite su cukrumi, druska, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir suminkykite lipnoką tešlą. Suformuokite rutulį.

  2. Jį padalinkite į 4 dalis. Iš gautų ketvirčių ant miltuoto stalo suformuokite dešreles. Jas supjaustykite nedideliais gabaliukais.

  3. Varškėčius dėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir virkite iki kol pakils į viršų + dar 5 min.

  4. Minkštučius varškėtukus patiekite su sviestu, grietine, uogiene ar šviežiomis, trintomis uogomis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (127)

Armis 2024-01-03 22:38
Skaniai gavosi, labai tikęs receptas:) Bet pridursiu, kad čia labiau dvi porcijos gaunasi, o ne 4. Miltus pyliau iš akies, kaip mama kadaise mokė. Ne per daug. Minkant tešlą dapilt šiek tiek miltų kol tešla nebelipa prie rankų ir viskas.
Asta 2023-12-19 22:38
Na gavosi neblogai, svarbu miltų nepadauginti ;)
Ingrida 2023-11-04 16:23
Čia vos dviem žmonėm pavalgyt :D
Marija 2023-09-17 14:43
Per daug miltu.. ilgai virė vistiek gavosi kietoki. O turėtų tirpti burnoje..
Saule 2023-04-12 21:44
Man 14metų ir aš pati pasigaminau ir šeimai pagaminau labai skanu
Joooo 2023-04-06 19:09
Niekam tikęs receptas
Gerda 2023-04-06 11:27
Sulyciau ,dėti palei savo skonio reikala viską :)))taip ir Dariau gavosi super!:P
Gerda 2023-04-06 11:26
Padaryta!:)))
Sandra 2023-03-29 20:56
Labai skanus , super
Vida 2023-03-19 18:14
gaunasi labai skanūs