Tinginių balandėliai orkaitėje

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Faršas, 500 gr.
  • Kopūstas, 1 galv.
  • Ryžiai, 0,5 stikl.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Miltai, 2 v.š.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
  • Pomidorų sultys, 2 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Ryžius išvirkite. Kopūstus smulkiai supjaustykite ir taip pat apvirkite vandenyje, kol šiek tiek suminkštės. Svogūną sutarkuokite smulkia tarka arba labai smulkiai supjaustykite. Faršą maišykite su ryžiais, kopūstais, svogūnais, muškite kiaušinį, dėkite truputį miltų. Berkite druskos, pipirų ar kitų mėgiamų prieskonių. Masę permaišykite ir formuokite kotletukus.

  2. Kotletukus dėkite į riebalais pateptą, gilesnį kepimo indą ir užpilkite pomidorų sultimis. Pomidorų sultis galima pakeisti 2 šaukštais pomidorų pastos išmaišytos vandenyje arba sultinyje.

  3. Šaukite į iki 150 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę ir troškinkite apie 30-40 min. Vis stebėkite ar pakanka skysčio, reikėtų, kad balandėliai būtų apsemti bent iki pusės. Jeigu nugaruoja, tai galite įpilti paprasčiausio vandens arba sultinio.

  4. Tiekite apibėrę žalumynais, su bulvėmis, grikiais ar kitu patinkančiu garnyru. Skanu su grietine.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (11)

Audrius 2021-03-02 16:00
Super labai skanus gaunasi.dabar negaliu atsiginti nuo seimynos kiekviena savaite reikalauja gaminti.Aciu
Laima 2018-11-09 13:37
Super
Raida 2018-08-15 13:03
Liuks
Edita 2017-09-23 19:13
Tiesiog super!!!
Pranute 2017-03-25 08:59
Geras receptas - skanu...
Marge 2016-09-15 14:47
Man
Judita Dovile 2016-07-10 22:09
Nuostabus receptas skubantiems ir nenorintiems praleisti per daug laiko virtuveje. O skonis tai toks pats kaip ir tradiciniu balandeliu.
Laima 2016-03-01 20:31
O aš darau didelį" balandėlį "orkaitej-farša su prieskoniais sumaišau su apviryais ryžiais ir smulkiai pjaustytais svogunais ir ipilu truputi vandens kad butu skystesnis. Kopūstą supjaustau plonais griežinėliais,sutarkuoju morką ir viska susluoksniuoju i gilesni inda. Subadau ir užpilu pomidoru sultim arba vandeniu praskiestu pomidoru padazu. Uzdengiu ir troškinu apie valandą. Jei reikia dapilu vandens. Gaunasi tokia kopūstų "lazanija"....
A. 2016-02-06 09:19
Labai skanu, kepiau ne karta
ruta 2015-06-10 04:39
O as darau kur kas paprasciau:i farsa imusu kiausinius,sudedu smulkiai pjustytus zalius kopustus,zalia svoguna,nevirtus ryzius,viska gerai sumaisau,formuoju kotletelius,dedu i verdanti vandeni,jiems isvirus ipilu pomidoru pastos,tiekiu su bulvemis.Skanaus!