Su džiovintais vaisiais troškinta jautiena

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Jautiena, 700 gr.
  • Morkos, 2 vnt.
  • Svogūnai, 3 vnt.
  • Džiovinti abrikosai, 150 gr.
  • Džiovintos slyvos, 150 gr.
  • Druska, pipirai, kiti mėgiami prieskoniai, 1 žiups.
  • Karštas vanduo arba sultinys, 2 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje gilioje keptuvėje ar storadugniame puode. Morkas nuskuskite, stambiai supjaustykite, sumaišykite su svogūnais ir viską dar 5 min. pakepinkite. Apkepintas daržoves atidėkite.

  2. Toje pačioje keptuvėje ar puode apkepinkite nedideliais gabaliukais supjaustytą jautieną iki kol gabaliukai šiek tiek apskrus. Daržoves grąžinkite prie mėsos, viską užpilkite karštu vandeniu arba sultiniu taip, kad būtų apsemta. Ant nedidelės ugnies troškinkite apie 30-40 min.

  3. Suberkite nuplautus, nesmulkintus džiovintus vaisius ir viską troškinkite ant nedidelės ugnies dar 30-40 min.

  4. Troškinį pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais.

  5. Kvapnus ir skanus troškinys, kuris puikiai tinka su ryžiais!

Receptą atsiuntė: Gabija

Komentarai