Su daržovėmis užkepta vištiena

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Vištų ketvertukai arba blauzdelės, 800 gr.
  • Aliejus, 30 ml
  • Druska
  • Pomidorai, 200 gr.
  • Raudona ir geltona paprikos, 2 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Rozmarinų šakelės, 3 vnt.
  • Malti juodieji pipirai, 0,25 a.š.
  • Vyšniniai pomidoriukai, 200 gr.
  • Česnako skiltelės, 3 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištieną pasūdykite ir apkepkite aliejuje, kol užsidės graži plutelė.

  2. Sudėkite į kepimo formą.

  3. Nuplaukite ir nusausinkite daržoves. Pomidorus supjaustykite kubeliais, paprikas - vieną kubeliais, kitą juostelėmis. Susmulkinkite česnaką, svogūną ir truputį rozmarino.

  4. Keptuvėje, kurioje kepė vištiena, apkepkite svogūną, kol taps permatomas, tada sudėkite pomidorus ir paprikas. Baigiant gaminti, suberkite česnaką ir rozmarinus.

  5. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

  6. Susidariusiu padažu apipilkite vištieną, ant viršaus išdėliokite paprikos juostales ir vyšninius pomidorus, papuoškite pora rozmarinų šakelių.

  7. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.

Receptą atsiuntė: Daiva

Komentarai