Spagečių apkepas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Morkos, 3 vnt.
  • Svogūnas, 1 galv.
  • Kiaulienos faršas, 700 gr.
  • Grietinė, 200 gr.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Fermentinis sūris, 300 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausiai išvirkite makaronus ir padalinkite į dvi dalis. Viena išklokite kepimo skardą.

  2. Apkepkite faršą, paskaninkite jį svogūnais bei prieskoniais. Paskirstykite jį ant skardoje esančių makaronų.

  3. Pakepinkite morkas ir svogūnus, įdėkite mėgstamų prieskonių (arba tiesiog druskos ir pipirų). Viską taip pat gražiai paskleiskite ant faršo.

  4. Uždėkite antrąją makaronų dalį (bet taip, kad nebūtų matyti morkų).

  5. Atskirame inde išplakite kiaušinius , sudėkite grietinę, suberkite tarkuotą sūrį, viską gerai sumaišykite, pagardinkite muskato riešutais (reikia tik vos vos). Užpilkite šią masę ant makaronų.

  6. Kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10-15 minučių, kol sūris gražiai pagels..

Receptą atsiuntė: Urtė

Komentarai (4)

Visvaldas 2020-09-23 16:03
Na skaniai gavosi. As dar tik kai uzdejau morkas su svogunais, ant ju dadejau kepintu pievagrybiu su svogunu ir ciuciut keptuvej pakepintu pjaustytu pomidoru savose sultyse. Padaza pasidariau pievagrybiu, tai viskas gavos pasaka
regina 2012-10-06 12:25
butina pomidoru padaza
RENATA 2012-06-22 13:32
O TAI ALIEJAUS NETEIKIA
aaaaa 2012-04-15 23:41
Gavosi visai neblogai :) Tik i idara dar skanu butu idet papriku ir pomidoru savose sultyse, kad apkepas gautusi slapesnis :) ir siaip visko pagal fantazija galima pridet :) o del sotumo tikrai nesigincysiu :)