Šokoladinis pyragas su bananais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Jogurtas arba kefyras, 250 ml
  • Cukrus, 200 gr.
  • Soda, 1 a.š.
  • Kakava, 2 a.š.
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Saulėgrąžų aliejus, 3 v.š.
  • Miltai, 300 gr.
  • Bananai, 2 vnt.
  • Grietinė, 200 gr.
  • Cukraus pudra, 1 v.š.
  • Uogienė, 2 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Jogurtą sumaišykite su soda, palikite 10 minučių.

  2. 5 minutes plakite kiaušinius su cukrumi, supilkite jogurtą, aliejų, vėl išplakite. Persijokite miltų ir kakavos mišinį, lėtai išplakite.

  3. Formą patepkite riebalais ir pabarstykite miltais, sudėkite tešlą.

  4. Įspauskite nuluptus ir supjaustytus bananus, kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių. Pirmąsias 25 minutes atidarinėti durelių negalima.

  5. Sumaišykite grietinę, cukraus pudrą ir uogienę, aptepkite atvėsusį pyragą ir patiekite.

Receptą atsiuntė: Dovilė

Komentarai