Šokoladiniai torčiukai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Sviestas, 135 gr.
  • Cukraus pudra, 30 gr.
  • Trynys, 1 vnt.
  • Miltai, 70 gr.
  • Bulvių krakmolas, 20 gr.
  • Kakava, 20 gr.
  • Druska, 1 žiups.
  • Pieniškas šokoladas, 120 gr.
  • Cukrus, 25 gr.
  • Stipri tirpi kava, 30 ml
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Tamsus šokoladas, 60 gr.
  • Grietinėlė, 0,3 stikl.
  • Druksa, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. 60 g kambario temperatūros sviesto išplakite iki baltumo su cukraus pudra ir žiupsneliu druskos, įmuškite trynį, išmaišykite, ant viršaus pabarstykite persijotų miltų, kakavos ir krakmolo. Dar kartą permaišykite, jei reikia - pridėkite miltų. Tešlą įvyniokite į plėvelę ir padėkite valandai į šaldytuvą.

  2. Paruoškite kremą. Sulaužykite tamsų šokoladą į dubenėlį, supilkite grietinėlę, įdėkite šaukštą sviesto, įstatykite į karšto vandens vonelę. Maišykite, kol šokoladas ištirps, iki vienalytės masės. Padėkite į šaldytuvą.

  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, padalinkite tešlą į keletą dalių (kiek turėsite formelių), iškočiokite, išklokite, suformuokite kraštelius. Pridenkite pergamentiniu popieriumi, o ant viršaus paberkite pupų, kad geriau laikytųsi. Kepkite 15 minučių.

  4. Paruoškite įdarą: ant silpnos ugnies ištirpinkite likusį sviestą, sumaišykite su kava, šokoladu ir cukrumi. Kai masė bus vienalytė, po vieną įmaišykite kiaušinius ir sudėkite šią masę į torčiukus (palikite vietos kremui).

  5. Įkiškite kepti 10 minučių, atvėsinkite ir ištepkite kremu.

  6. Prieš patiekiant rekomenduojama gerai atšaldyti.

Receptą atsiuntė: Inga

Komentarai