Sausainiai su šokoladu „Kavos pupelės“

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Karštas vanduo, 2 stikl.
  • Tirpi kava, 1 v.š.
  • Varškė, 200 gr.
  • Sviestas, 200 gr.
  • Cukrus, 1 stikl.
  • Citrinos žievelė, 1 a.š.
  • Kardamonas, 1 žiups.
  • Konjakas, 1 v.š.
  • Miltai, 2 stikl.
  • Kakava, 3 v.š.
  • Juodasis šokoladas, 50 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Ištirpinkite kavą karštame vandenyje, atvėsinkite. Galima naudoti ir tikrą kavą.

  2. Pertrinkite varškę, sumaišykite su kambario temperatūros sviestu, plakite elektriniu plaktuvu apie minutę.

  3. Sudėkite citrinos žievelę, prieskonius, cukrų, supilkite konjaką, kavą ir dar kartą išplakite.

  4. Po truputį įmaišykite kakavos ir miltų mišinį. Jei plakate plaktuvu, rinkitės patį mažiausią greitį.

  5. Galiausiai sudėkite tarkuotą šokoladą, išmaišykite.

  6. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

  7. Šlapiomis rankomis formuokite 2,5 cm skersmens rutuliukus, suteikite jiems ovalią formą, sudėkite, palikite 2,5-3 cm tarpus.

  8. Įspauskite dantų krapštuku griovelius, kad sausainiai primintų kavos pupeles.

  9. Kepkite 185-190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.

  10. Patiekite atvėsusius.

Receptą atsiuntė: Erika

Komentarai (1)

Egle 2012-11-27 16:52
Mėginau šiandien daryti juos, bet.. nusivyliau (arba kažkas netaip išėjo).. Mat nors karšto vandens naudojau maždaug perpus mažiau, tešla vis vien gavosi skystoka, tad pirmieji sunkiai sumontuoti sausainukai tik išsiplėtė į šonus ir tapo panašesni į sagutes nei kavos pupeles, o antrai porcijai pridėjus šiek tiek daugiau miltų - tik šiek tiek palengvėjo lipdymas, bet rezultatas liko tas pats.. :/