Salotos „Boružėlė“

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Saldžiarūgščiai obuoliai, 2 vnt.
  • Džiovintos slyvos, 20 vnt.
  • Bulvės, 4 vnt.
  • Burokėlis, 1 vnt.
  • Raudonas svogūnas, 1 vnt.
  • Virti kiaušiniai, 4 vnt.
  • Kietas sūris, 100 gr.
  • Graikiniai riešutai (be lukštų), 6 vnt.
  • Česnakas, 1 skilt.
  • Citrinos sultys, 1 v.š.
  • Grietinė, 100 gr.
  • Majonezas, 100 gr.
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Išvirkite bulves ir burokėlį, nusunkite, atvėsinkite ir stambiai sutarkuokite.

  2. Užpilkite slyvas karštu vandeniu ir palaukite, kol išbrinks.

  3. Stambiai sutarkuokite nuluptus obuolius, sumaišykite su smulkintu svogūnu (galima ir nuplikintu), druska, pipirais ir citrinos sultimis, palikite marinuotis keletą valandų.

  4. Sumaišykite grietinę ir majonezą.

  5. Į plokščią indą sudėkite bulves, patepkite grietinės ir majonezo mase, pabarstykite druska ir pipirais, kapotu/tarkuotu kiaušiniu.

  6. Ant viršaus paskleiskite smulkintą svogūną ir obuolius.

  7. Pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais ir sūriu, vėl aptepkite grietinės ir majonezo mase, formuokite boružėlę.

  8. Slyvas susmulkinkite, 6 palikite papuošimui.

  9. Iš džiovintų slyvų padarykite galvutę, ūselius.

  10. Sumaišykite burokėlį su smulkintu česnaku, likusia grietine ir majonezu, padarykite sparnelius.

  11. Papuoškite likusiomis slyvomis. Iš baltymo galima padaryti boružėlės akytes ir burnytę. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Erika

Komentarai