Pyragas su vištiena ir daržovėmis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Vištienos filė, 400 gr.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Paprika, 1 vnt.
  • Kukurūzai, 4 v.š.
  • Žirneliai, 4 v.š.
  • Grietinėlė, 5 v.š.
  • Miltai, 2 stikl.
  • Sviestas, 140 gr.
  • Šaltas vanduo, 1 stikl.
  • Aliejaus kepimui
  • druska, pipirai, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Į indą beriame miltus ir kubeliais pjaustytą, šaltą sviestą (trupučiuką sviesto pasilikite formai patepti). Ir pirštais ištriname į smulkius trupinius. Tuomet į trupinius pilame labai šalto vandens ir užminkome tešlą. Ją dedame į šaldytuvą ir paliekame, kol ruošime įdarą.

  2. Įdarui tinka viskas, ką tik turite - vištiena, faršas, žuvis, kumpis, varškė, pačios įvairiausios daržovės. Pasirinktus ingredientus supjaustykite, apkepinkite ir ištroškinkite.

    Nurodyti ingredientai yra tik pavyzdys. Jeigu renkatės būtent juos tai svogūną supjaustykite, apkepinkite aliejuje, suverskite smulkintą vištieną, taip pat apkepinkite, dėkite kubeliais pjaustytą papriką, kukurūzus, žirnelius, užpilkite grietinėle ir troškinkite iki kol suminkštės. Berkite druskos, pipirų.

  3. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir padalinkite į dvi maždaug lygias dalis (viena turėtų būtų šiek tiek didesnė). Didesnę tešlos dalį iškočiokite ir įklokite į sviestu pateptą kepimo indą. Kraukite atvėsusį įdarą ir uždėkite antrą, iškočiotą tešlos blyną. Kraštelius supinkite kasele, kaip kibinams. Centre įpjaukite kelias skyles - per jas išeis įdaro garai. Jeigu nepadarysite skylių, tai garai gali suplėšyti kraštelius.

  4. Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje, apie 30 min.

  5. Galima patiekti su šaukštu grietinės.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai