Pyragas su persikais ir šokoladu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Riebi grietinėlė, 150 ml
  • Tryniai, 2 vnt.
  • Rudasis cukrus, 2 v.š.
  • Juodasis šokoladas, 100 gr.
  • Konservuotų persikų puselės, 6 vnt.
  • Sviestas, 100 gr.
  • Miltai, 175 gr.
  • Cukrus, 2 v.š.
  • Druska, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus persijokite. Sviestą supjaustykite kubeliais ir išsukite su tryniu, 2 šaukštais cukraus ir druska. Įpilkite šaukštą šalto vandens, suberkite miltus, užminkykite tešlą. Jeigu ji per daug trupa, įpilkite dar šiek tiek vandens. Tešlos gniutulą pridenkite ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių.

  2. Persikus išimkite ant popierinio rankšluosčio, leiskite apdžiūti ir supjaustykite plonais griežinėliais.

  3. Plonai iškočiokite tešlą, išklokite ja riebalais išteptą formą žemais krašteliais, prispauskite rankomis. Pabadykite šakute, padėkite į šaldytuvą 15 minučių.

  4. Paruoškite kremą: išplakite kiaušinį, trynį ir grietinėlę. Pabarstykite tešlą tarkuotu šokoladu, išdėliokite ant viršaus persikus ir apipilkite kremu.

  5. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių. Ištraukite, leiskite 10 minučių atvėsti ir išimkite iš formos.

Receptą atsiuntė: Oksana

Komentarai