Pyragas „Pergalė“

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Miltai, 1 stikl.
  • Cukrus, 1 stikl.
  • Graikiniai riešutai, 1 stikl.
  • Razinos, 1 stikl.
  • Kiaušiniai, 5 vnt.
  • Medus, 0,5 stikl.
  • Soda, 1 a.š.
  • Aliejus formai patepti
  • Cukrus, 3 v.š.
  • Grietinėlė, 300 ml
  • Grietinė, 200 ml
  • Šokoladas, 100 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Išplakite stiklinę cukraus su kiaušiniais, suberkite razinas, smulkintus riešutus, sudėkite medų, sodą, suberkite persijotus miltus ir išmaišykite. Pridenkite ir palikite šaldytuve 6 valandoms.

  2. Dar kartą gerai išmaišykite, supilkite trečdalį į riebalais pateptą formą, kepkite lakštą 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių. Lygiai taip pat iškepkite ir dar 2 lakštus, atvėsinkite juos.

  3. Išplakite grietinėlę, po truputį suberkite likusį cukrų, sudėkite grietinę ir plakite toliau dar 5 minutes.

  4. Pertepkite paruoštu kremu lakštus, sudėkite juos, aptepkite viršų ir šonus. Papuoškite tarkuotu šokoladu.

Receptą atsiuntė: Goda

Komentarai