Pikantiškas obuolių pagardas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
20
Ingredientai:
  • Svogūnai, 2 vnt.
  • Obuoliai, 1 kg
  • Razinos, 100 gr.
  • Kalendros, paprikos, anyžiaus, imbiero, druskos, 1 a.š.
  • Cukraus, 1,5 stikl.
  • Acto, 1,5 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Pašalinkite obuolių sėklas, juos nulupkite, supjaustykite kubeliais. Kubeliais supjaustykite svogūną.

  2. Visus ingredientus sumaišykite ir virinkite gilioje keptuvėje arba storadugniame puode, vis pamaišant. Virti reikia apie 1,5 - 2 valandas arba iki tol, kol pagardas bus tirštas, susikaramelizuos.

  3. Pagardą perdėkite į iškaitintus stiklainius. Jį skaniausia ragauti po savaitės. Laikyti reikia tamsioje ir vėsioje vietoje. Neatidarytas pagardas išsilaiko apie 3 mėnesius. Atidarius laikyti šaldytuve.

  4. Pagardas tinka prie mėsos, ypač paukštienos, puikiai tinka užsidėti ant riekės sūrio.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai