Pica su vištiena ir brokoliais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Kefyras, 125 ml
  • Alyvuogių aliejus, 4 v.š.
  • Miltai, 1,25 stikl.
  • Cukrus, 0,5 a.š.
  • Druska
  • Kepimo milteliai, 0,25 a.š.
  • Kietas sūris, 100 gr.
  • Brokolių gūželė
  • Pomidoras, 1 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Vištos krūtinėlė, 0,5 vnt.
  • Majonezas, 1 v.š.
  • Prieskoniai
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištieną pabarstykite druska ir prieskoniais, apkepkite aliejuje taip, kad būtų pusiau iškepusi (dar truputį kietoka).

  2. 10-15 minučių pavirkite pasūdytame vandenyje brokolius.

  3. Sumaišykite porą šaukštų aliejaus su kefyru, įberkite druskos, sodos, cukraus.

  4. Persijokite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą lipnią tešlą. Palikite pridengę ant stalo 20 minučių.

  5. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Nedideliais gabaliukais supjaustykite brokolius ir vištieną.

  6. Į tešlą įberkite dar truputį miltų. Jei labai limpa, patepkite rankas aliejumi. Iškočiokite 5 mm storio lakštą.

  7. Patepkite majonezu, išdėliokite vištieną, brokolius ir pjaustytą pomidorą, galima uždėti svogūno žiedų (nebūtina).

  8. Pabarstykite tarkuotu sūriu, truputį užlenkite kraštus ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes

Receptą atsiuntė: Erika

Komentarai (1)

Ekitijus 2019-12-19 14:53
Kali atvešti picos su Kulio
Pomidorais su svogūnais