Perlinė košė su mėsa moliniuose indeliuose

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Sultinys, 1,5 l
  • Mėsa, 600 gr.
  • Perlinės krupos, 400 gr.
  • Svogūnai, 2 vnt.
  • Morkos, 2 vnt.
  • Druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Mėsą (gali būti įvairi, tinka ir paukštiena ar faršas) supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais ir palikite 10 min. pasimarinuoti.

  2. Mėsą šiek tiek apkepinkite gerai įkaitintoje keptuvėje, tuomet sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus, dar šiek tiek pakepinkite. Sudėkite tarkuotas ar smulkiai pjaustytas morkas. Trumpai patroškinkite. Suberkite perplautas perlines kruopas, išmaišykite.

  3. Mišinį sudėkite į molinius indelius ir pilkite sultinio (jeigu neturite, tai tiks ir vanduo) taip, kad nuo viršaus liktų apie 2 cm, nes kruopos išbrinks.

  4. Indelius statykite į iki 200C įkaitintą orkaitę, kepkite 20 min. Tuomet sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 170-180C ir kepkite dar valandą. Galiausiai orkaitę išjunkite ir indelius dar 20 min. palaikykite orkaitėje, kad košė pasišutintų.

  5. Labai skanus, sotus ir pigus patiekalas. Žinoma, šią košę galima ruošti ir su daugiau įvairių daržovių. Galima patiekti su raugintais ar marinuotais agurkėliais.

Receptą atsiuntė: Jelena

Komentarai (3)

Dalė 2017-10-31 16:09
Lux košė žiemos pietums
Alina 2017-06-23 19:07
Labai skani košė, tik aš įdėjau po šaukštą sviesto , o prieš troškinant mėsą truputį palydžiau spirgų. Ačiū
marta 2016-12-07 16:20
taip skanu