Pagerintas sorų apkepas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
25
Ingredientai:
  • Sorų kruopos, 100 gr.
  • Vanduo, 250 ml
  • Pienas, 250 ml
  • Druska
  • Cukrus
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Sviestas
  • Obuoliai, 4 vnt.
  • Slyvos, 200 gr.
  • Cukrus, 2 v.š.
  • Sviestas, 1 v.š.
  • Cinamonas
Gaminimo instrukcija:
  1. Išvirkite tirštą sorų kruopų košę, atvėsinkite, įdėkite su cukrum išsuktus kiaušinius ir išmaišykite. Šviežius obuolius ar slyvas nulupkite, pašalinkite sėklas ir kauliukus.

  2. Vaisius susmulkinkite, sudėkite į puoduką, pridėkite sviesto, cukraus, cinamono ir maišydami troškinkite, kol vaisiai truputį sukris. Į paruoštą kepimo indą įdėkite sluoksnį košės, sluoksnį troškintų obuolių ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti sorų kruopų košės (galite ir nesluoksniuoti, sumaišyti ir taip).

  3. Patepkite kiaušinio plakiniu, apšlakstykite sviestu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie pusvalandį.

Receptą atsiuntė: Gintarė

Komentarai