Naminių makaronų apkepas su varške

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Varškė, 200 gr.
  • Grietinė, 2 a.š.
  • Miltai, 2 v.š.
  • Sviestas, 1 v.š.
  • Cukrus, 1 a.š.
  • Vanduo, 200 ml
  • Druska
  • Kiaušinio trynys, 1 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite miltus su gabalėliu sviesto, puse trynio, druska ir šaukštu šalto vandens.

  2. Išminkykite tešlą, plonai iškočiokite ir palikite apdžiūti. Supjaustykite juostelėmis.

  3. Sudėkite makaronus į verdantį pasūdytą vandenį, išvirkite ir išgriebkite.

  4. Kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsėliais, sluoksniuokite apkepą: makaronai - cukraus, varškės, grietinės ir likusio trynio mišinys - makaronai - mišinys.

  5. Kepkite orkaitėje apie pusvalandį.

Receptą atsiuntė: Daiva

Komentarai