Morkų pyragas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
15
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 4 vnt.
  • Aliejus, 300 ml
  • Vanilės ekstraktas, 10 ml
  • Miltai, 250 gr.
  • Soda, 0,5 a.š.
  • Kepimo milteliai, 0,5 a.š.
  • Druska, 1 žiups.
  • Cinamonas, 1 žiups.
  • Morkos, 350 gr.
  • Smulkinti graikiniai riešutai, 100 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius, aliejų, vanilės ekstraktą išplakite. Į masę berkite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną. Galiausiai įmaišykite tarkuotas morkas bei kapotus riešutus.

  2. Gautą tešlą sukrėskite į riebalais pateptą formą.

  3. Kepkite iki 175C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. iki kol įkištas dantų krapštukas išlįs neapsivėlęs tešla.

  4. Pyragą galite glazūruoti mase iš kreminės varškės ir sviesto (2 dalys varškės ir 1 dalis sviesto), glazūrą pasaldinkite cukraus pudra pagal skonį. Taip pat galite papuošti graikiniais riešutais.
    Iškeptą pyragą galima tiesiog apiberti cukraus pudra ar saikingai aplieti medumi.

    Neglaistyto pyrago saldumas labai priklauso nuo turimų morkų skonio, nes papildomai cukraus nededama.

  5. Morkų pyragą galite pagardinti į tešlą pridėję razinų, džiovintų spanguolių, truputį nutarkuotos apelsino ar citrinos žievelės.

Komentarai (1)

Asta 2015-03-04 15:45
Sita recepta naudoju jau 7 metus, jis paimtas is allrecipies.com visad dedu apie 150 cukraus i tesla, be jo pyragas tikrai bus neskanus. Krema daryti reiktu su 115g sviesto kamb. temp. Issukant ji su 225 g. Philadelphia kremo ir 180-200g cukr pudros. Sukt kol nebus bumbuliuku (as tai darau mikseriu). Tas pyragas skanus ir antra diena. Pries tepant krema pyraga atsaldykit. Labai patinka visiem vaikam!!!