Migdolinis pyragas su šokoladu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 4 vnt.
  • Cukrus, 150 gr.
  • Sviestas, 150
  • Kakava, 1 v.š.
  • Kartusis šokoladas, 2 vnt.
  • Grietinėlė, 80 ml
  • Medus, 1 v.š.
  • Migdolai, 200 gr.
  • Riebi grietinėlė kremui, 250 gr.
  • Stipri kava, 50 ml
  • Romas, 1 a.š.
  • Cukraus pudra, 100 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Pašildykite sviestą, medų ir šokoladą, sudėkite kakavą ir cukrų, išmaišykite. Atskirkite trynius nuo baltymų. Įmaišykite trynius, baltymus padėkite į šaldytuvą.

  2. Sudėkite maltus riešutus, supilkite grietinėlę. Kol paruošite šią masę, baltymai atšals ir juos bus galima išplakti su druska. Atsargiai įmaišykite plakinį.

  3. Formą patepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi, sudėkite tešlą.

  4. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 30-40 minučių, atvėsinkite ir išimkite iš formos.

  5. Paruoškite kremą: išplakite riebią grietinėlę su cukraus pudra, supilkite kavą ir romą, išmaišykite ir aptepkite pyragą. Viršų galima pabarstyti tarkuotais riešutais, šokolado drožlėmis arba tirpintu šokoladu.

Receptą atsiuntė: Goda

Komentarai