Mėlynių mafinai su sėlenomis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Ingredientai:
  • Sėlenos, 85 gr.
  • Pienas, 230 ml
  • Obuoliai (nedideli), 2 vnt.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Cukrus, 140 gr.
  • Vanilės ekstraktas (nebūtina), 3 laš.
  • Miltai, 120 gr.
  • Soda, 1 a.š.
  • Druska, 1 žiups.
  • Mėlynės, 150 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Sėlenas užpilkite pienu ir palikite brinkti 10 min.
    Obuolius sutarkuokite, sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir vanilės ekstraktu (jeigu jį naudojate). Sudėkite pieno ir sėlenų mišinį, miltus, sodą, druskos.

  2. Masę išmaišykite iki vienalytės konsistencijos, įmaišykite mėlynes.

  3. Masę padalinkite į keksiukams ir mafinams skirtoje skardoje, iš nurodyto kiekio gaunasi 12 mafinų.

  4. Kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.

  5. Puikus ir sveikas pasirinkimas pusryčiams! Mėlynes galite pakeisti kitomis uogomis, džiovintais vaisiais ir uogomis, riešutais, sėklomis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai