Medaus čiulpinukai nuo kosulio

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
30
Ingredientai:
  • Medus, 1 stikl.
  • Citrinos sultys, 5 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Medų supilkite ar sukrėskite į storadugnį puodą ar keptuvę ir kaitinkite iki 150 laipsnių Celsijaus, tuomet įpilkite citrinos sulčių, taip pat galima įmaišyti šaukštelį cinamono, šiek tiek malto imbiero.

  2. Jeigu neturite termometro, tai medų kaitinkite, į jį įmerkite peilio galiuką ir truputį medaus nukrėskite į labai šalto vandens stiklinę - jeigu medus sukietėja į gabaliuką, tai jis buvo pakankamai iškaitintas, jeigu medus išsisklaido, tai kaitinkite toliau.

  3. Ant nelipnaus paviršiaus išdėliokite pagaliukus (galite naudoti medinius iešmelius) ir ties kiekvienu jų pilkite šiek tiek medaus - pirmieji čiulpinukai bus nelabai dailūs ir stipriai plėsis į šalis, tačiau medui vėstant (tai nutinka gan greitai, darant 4-5 čiulpinuką) forma gausis dailesnė.

  4. Galite daryti saldainius ir be pagaliukų.

  5. Šie čiulpinukai idealiai tinka peršalus, juos patogu apsukti gabaliuku maistinės plėvelės ir įsidėti į rankinę. Patiks vaikams.

  6. P.S. Čiulpinukų spalva labai priklauso nuo medaus, kurį nauodojate.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (4)

dalia 2015-11-24 18:27
Tai čia gaunasi paprasti ledinukai juk iškaitintas medus lieka kaip cukrus ar aš kažko nežinau?
susidomejusi 2015-07-15 17:06
O puodas
neprisvils?
egle 2015-05-09 10:38
iki tokios temperaturos pakaitinus medu, nebelieka jokiu naudingu jo savybiu. taigi cia-tik paprasti saldainiai. Pritempta ir tiek.
Mama 2015-01-17 08:51
Sitaip iskaitintas medus ar gali buti veiksmingas?