Lietuviškas plovas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Paprika, 1 vnt.
  • Aliejus, 100 ml
  • Ryžiai, 100 gr.
  • Vanduo, 400 ml
  • Druska, 1 žiups.
  • Pomidorų padažas, 2 v.š.
  • Kumpis, 200 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepkite kumpį, tada sudėkite svogūną ir papriką.

  2. Daržoves pakepkite, tada sudėkite ryžius, supilkite vandenį, įberkie prieskonių, supilkite padažą. Išmaišykite, uždenkite dangtį ir troškinkite.

Receptą atsiuntė: Vaiva

Komentarai (7)

karimas 2012-05-20 09:40
TEEEEEEIP!!! uzbekiskam plovui neprilygs niekas... pats ji gaminu ir tikrai daug skanesnis nei lietuviskai, nors nespjaunu ir i lietuviska.... :D
staras 2012-05-16 23:05
ryžiai su daržovėmis ir kumpiu.nors kaip vadinsi taip nepagadinsi.
sondrita 2012-05-16 14:01
patinka man plovas:-) noreciau jo dabar

asai 2012-05-14 16:56
labai skanus yra uzbekiskas plovas nepalyginsi su niekuom,
as 2012-05-14 14:06
ce ne plovas....o patiekalas dek i puoda ka turi saldytuve....
Artūras 2012-05-14 12:41
:) pritariu tau, nes plovas išvis yra ne lietuvių patiekalas. Čia panašiai skamba, kaip korėjietiški šaltibarščiai arba čilės cepelinai :)
:) 2012-05-14 12:37
Na ir kam ryzius su kumpiu ir paprika vadinti plovu? jei jau lietuviskas variantas, tai ir pavadinima galima lietuviska sugalvot, o ne apsimetinet plovu:)