Krienų lapuose marinuoti agurkai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
1
Ingredientai:
  • Agurkai, 1,5 kg
  • Krienų lapai, 4 vnt.
  • Krapų žiedai, 3 vnt.
  • Juodųjų serbentų lapai, 3 vnt.
  • Vyšnių lapai, 3 vnt.
  • Česnakas, 6 skilt.
  • Pipirų žirneliai, 3 vnt.
  • Gvazdikėliai, 3 vnt.
  • Cukrus, 2 v.š.
  • Druska, 1 a.š.
  • Citrinų rūgštis, 1 a.š.
Shutterstock nuotr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Ingredientų kiekis nurodytas 1 dideliam, 3 litrų talpos stiklainiui. Žinoma, agurkus galite paskirstyti ir po keletą mažesnių stiklainių.

  2. Visų pirma, atrinkite panašaus dydžio agurkus. Nuplaukite, nupjaukite kraštelius. Krienų lapus taip pat nuplaukite, nupjaukite ilgus kotus. Krienų lapus sukarpykite stačiakampiais, į juos įsukite agurkus (žinoma, galima agurkus tiesiog sluoksniuoti su lapais).

  3. Į stiklainio dugną nuvalytas česnakų skilteles, nuplautus vyšnių, serbentų lapus, krapų žiedus (jeigu neturite, tai tiks ir koteliai), gvazdikėlius, pipirų grūdelius. Dar galima įdėti kelis čili pipiro gabaliukus.

  4. Dabar į stiklainį vieną ant kito guldykite agurkus. Jie turi būti arti vienas kito, galite švelniai paspausti.

  5. Stiklainyje susluoksniuotus agurkus užpilkite verdančiu vandeniu. Palaukite 15-20 min. Nupilkite. Vandenį vėl užvirinkite ir vėl užpilkite ant agurkų. Vėl palaukite 10 min. Į vandenį suberkite cukrų, druską vėl užvirkite, sudėkite citrinos rūgštį ir marinatu užpilkite agurkus.

  6. Stiklainius užsukite steriliais dangteliais. Šiltai apklokite ir palikite pernakt, iki kol lėtai atvės. Laikykite rūsyje ar kitoje vėsioje vietoje.

  7. Puikiausi, traškūs ir labai kvapnūs agurkėliai!

Receptą atsiuntė: Gabija

Komentarai