Kriaušių pyragas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Kriaušės, 700 gr.
  • Graikiniai riešutai, 150
  • Sviestas, 170 gr.
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Cukrus, 130 gr.
  • Miltai, 140 gr.
  • Kartusis šokoladas, 50 gr.
  • Citrinos sultys, 1 v.š.
  • Obuolių džemas, 2 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuplaukite kriaušes. Vieną iš jų supjaustykite plonomis riekelėmis (sėklų pašalinti nereikia), apšlakstykite citrinos sultimis ir atidėkite į šalį. Kitas supjaustykite kubeliais ir taip pat apšlakstykite sultimis.

  2. Susmulkinkite šokoladą, riešutus apkepinkite. 100 g riešutų susmulkinkite smulkintuvu, 50 g - pakapokite peiliu.

  3. Išsukite iki vienalytės masės sviestą, cukrų ir kiaušinius, įmaišykite persijotus miltus, riešutus, kriaušių kubelius ir šokoladą.

  4. Sudėkite masę į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginkite, papuoškite kriaušių riekelėmis.

  5. Kepkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje 60-80 minučių. Jeigu į kepimo pabaigą matote, kad pyrago vidurys drėgnokas, įjunkite ventiliatorių arba padidinkite temperatūrą iki 180 laipsnių.

  6. Pastaba: net ir iškepęs pyragas bus gana drėgnas, o kad išsiskyrusios sultys neištekėtų pro kraštus, rinkitės aukštesnį indą nenuimamais šonais.

  7. Palaikykite 10 minučių, išimkite iš formos, aptepkite džemu ir patiekite.

Receptą atsiuntė: Neringa

Komentarai