Nuplaukite kriaušes. Vieną iš jų supjaustykite plonomis riekelėmis (sėklų pašalinti nereikia), apšlakstykite citrinos sultimis ir atidėkite į šalį. Kitas supjaustykite kubeliais ir taip pat apšlakstykite sultimis.
Susmulkinkite šokoladą, riešutus apkepinkite. 100 g riešutų susmulkinkite smulkintuvu, 50 g - pakapokite peiliu.
Išsukite iki vienalytės masės sviestą, cukrų ir kiaušinius, įmaišykite persijotus miltus, riešutus, kriaušių kubelius ir šokoladą.
Sudėkite masę į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginkite, papuoškite kriaušių riekelėmis.
Kepkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje 60-80 minučių. Jeigu į kepimo pabaigą matote, kad pyrago vidurys drėgnokas, įjunkite ventiliatorių arba padidinkite temperatūrą iki 180 laipsnių.
Pastaba: net ir iškepęs pyragas bus gana drėgnas, o kad išsiskyrusios sultys neištekėtų pro kraštus, rinkitės aukštesnį indą nenuimamais šonais.
Palaikykite 10 minučių, išimkite iš formos, aptepkite džemu ir patiekite.
Komentarai