Kriaušių pyragas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
20
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 500 gr.
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Pienas, 250 ml
  • Mielės, 25 gr.
  • Aliejus, 5 v.š.
  • Cukrus, 4 v.š.
  • Vanilinis cukrus, 1 pak.
  • Varškė, 400 gr.
  • Cukrus, 1 v.š.
  • Citrinos esencija, 3 laš.
  • Konservuotos kriaušės
Gaminimo instrukcija:
  1. Iš miltų, 1 kiaušinio, pieno, mielių, aliejaus, vanilino ir cukraus užminkykite tešlą, palikite šiltoje vietoje, kad iškiltų dvigubai.

  2. Ištepkite kepimo formą aliejumi, išklokite plonai iškočiota tešla, padarykite kraštelius.

  3. Įdarui pertrinkite varškę, gerai išmaišykite ją su cukrumi, citrinos esencija ir kiaušiniu. Sudėkite ant tešlos.

  4. Kriaušes supjaustykite riekelėmis ir dėkite ant varškės. Padarykite papuošimus iš tešlos, patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min.

  5. Iškepusį pabarstykite cukraus pudra arba apipilkite šokoladu.

Komentarai