Korėjietiškos morkos

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Morkos, 500 gr.
  • Česnakai, 2 skilt.
  • Aliejus, 8 v.š.
  • Actas, 1 v.š.
  • Cukrus, 2 a.š.
  • Druska, 1 a.š.
  • Džiovinta kalendra, 3 žiups.
  • Juodieji pipirai, 3 žiups.
  • Kvapieji pipirai, 3 žiups.
  • Čili pipirai, 2 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Būtų idealu tarkuoti specialia, ilgus šiaudelius padarančia tarka - pjaustykle. Jeigu tokios neturite, tai tiks ir per burokinę tarką sutarkuotos morkos.

  2. Į morkas įmaišykite druską ir cukrų. Maišykite rankomis, šiek tiek pamaigykite. Tuomet supilkite actą, permaišykite ir palikite 30 min.

  3. Sumaišykite pipirus, čili, džiovintą kalendrą ir įmaišykite į morkas.

  4. Į puodą pilkite aliejų, į jį dėkite smulkintas česnako skilteles ir kaitinkite. Sukepusį česnaką išimkite ir išmeskite, o jo kvapo prisipildžiusį, karštą aliejų supilkite ant morkų. Permaišykite.

  5. Paruoštas salotas palikite kambario temperatūroje 12 val., kad pasiskirstytų skoniai ir lengvai pasifermentuotų, o vėliau laikykite šaldytuve.

  6. Pikantiškos, visame pasaulyje išpopuliarėjusios morkų salotos. Paruoštas salotas galima pagardinti sezamais.

Receptą atsiuntė: Gabija

Komentarai (2)

ai, 2016-11-22 14:49
Nežinau kaip kitiems, bet sudegintas česnakas kurį reikia išmesti , mano gomuriui skonio nesuteikia.Vis galvoju kas čia tokį " išradimą" sukūrė ?
Vida 2016-09-18 20:34
Gal tai ir salotos, bet tai ne korėjietiškos ča. Kažkas apie tai, bet pagrindiniai akcentai neparašyti. Dėl to tai tik morkų salotos su česnaku. Lietuviškos!!!