Kopūstų kotletai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Kopūstas, 1 kg
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Česnakas, 2 skilt.
  • Miltai, 0,5 stikl.
  • Manų kruopos, 0,5 stikl.
  • Krapai, 1 pund.
  • Džiūvėsėliai, 1 sauj.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
  • Aliejus, 5 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Kopūstą supjaustykite į keletą dalių ir įdėkite į verdantį, pasūdytą vandenį. Pavirkite apie 8-10 min. iki kol suminkštės. Kopūstą nukoškite, palaukite, kol truputį atvės ir permalkite mėsmale, rankomis nuspauskite vandens perteklių.

  2. Smulkia tarka sutarkuokite svogūną ir česnaką. Krapus smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite su maltais kopūstais, pagardinkite druska, pipirais. Pridėkite miltų, manų krupų ir gerai permaišykite. Palikite 10-15 min. pabrinkti, tuomet vėl išmaišykite.

  3. Iš gautos masės formuokite kotletukus, juos pavoliokite džiūvėsiuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki kol dailiai apskrus.

  4. Kotletus patiekite su mėgiamu padažu.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (11)

Sima 2016-11-26 16:50
O as gaminau ir man nepatyko ....
Gintaras 2016-11-01 16:58
Geriau mano zmona butu to nemaciusi..., dabar teks gaminti... .
AS 2016-07-12 09:28
NEREIKIA VIRTI KOPUSTU, GALIMA TARKUOTI NEVIRTUS, SKANU
adele 2015-12-02 21:07
pabandysime labai gardziai atrodo
Vilija 2015-11-25 19:18
Gaminsiu...jauciu,kad labai skanu...
Rosita 2015-11-22 17:00
Labai patiko.Ir butinai su krapais.
Danguole Varneliene 2015-11-21 10:08
As tai daryciau puse kopusto,puse farso
Renata 2015-11-20 20:46
Puiku
Rima 2015-11-20 10:14
Labai skanu, ypatingai su krapais.
Simona 2015-11-19 22:18
Labai skanu pasidarykit verta paragauti ;)