Kavos ir grietinėlės desertas su šokoladiniais sausainiais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Pienas, 200 ml
  • Cukrus, 200 gr.
  • Želatina, 20 gr.
  • Šokoladiniai sausainiai, 350 gr.
  • Šalta kava, 200 ml
  • Grietinėlė, 500 ml
Gaminimo instrukcija:
  1. Stiklinėje vandens apie valandą mirkykite želatiną.

  2. Pakaitinkite ir maišykite, kol ištirps (užvirinti nereikia). Atvėsinkite.

  3. Grietinėlę išplakite su cukrumi.

  4. Sudėkite į ją želatiną ir gerai išplakite.

  5. Gautą masę padalinkite į dvi lygias dalis.

  6. Į vieną dalį įmaišykite šaltos kavos, o į kitą – pieno.

  7. Kremą su kava supilstykite į desertinius indelius ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

  8. Ant sustengusio kavos kremo sudėkite šokoladinius sausainius.

  9. Sausainius užpilkite kremu su pienu ir taip pat padėkite 1–2 valandoms, kad sustingtų.

  10. Papuoškite likusiais šokoladiniais sausainiais.

Komentarai