Karamelizuotas svogūnų pyragas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Svogūnai, 500 kg
  • Tešla, 400 gr.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Pienas, 100 ml
  • Sūris, 200 gr.
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
  • Citrinos žievelė, 1 a.š.
  • Druska, 1 žiups.
  • Muskatas, 1 žiups.
  • Pipirai, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūnus nulupti perpjauti pusiau ir supjaustyti skiltelėmis kaip obuolį.

  2. Ant miltais pabarstytos aukštais kraštais kepimo formos patiesti tešlą, jei yra perteklius nupjauti.

  3. Kepimo formą su tešla kišti į 200 laipsnių orkaitę, kepti apie 30 minučių, kad tešla iškeptų.

  4. Į puodą įpilti alyvuogių aliejaus, supilti svogūnus ir pabarstyti druska. Viską troškinti apie 15 minučių, kad svogūnai pasidarytų minkšti ir permatomi. Pridėti balzaminio acto ir maišant virti 40 minučių, kad svogūnai paruduotų.

  5. Ant iškeptos tešlos pabarstyti sūrio, sudėti svogūnus ir vėl pabarstyti sūrio.

  6. Kiaušinius išplakti, supilti pieną ir grietinėlę. Viską išmaišyti ir užpilti ant viršaus. Pabarstyti muskato riešutu, druska, pipirais. Vėl kepti orkaitėje 30 minučių, kad sūris išsilydytu.

  7. Prieš pjaustymą atvėsinti.

Receptą atsiuntė: Toma

Komentarai (2)

Kristina 2020-05-02 13:53
Svogūnų, tikriausiai 500g?
Juokaujat? 2015-10-30 20:17
500 kilogramu svognu.... ?