Jautienos troškinys

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Jautiena, 350 gr.
  • sultinio, 400 ml
  • Bulvės, 3 vnt.
  • Morkos, 2 vnt.
  • saliero stiebai, 2 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Aliejus, 2 v.š.
  • Miltai, 2 v.š.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
  • Rozmarinas, petražolės, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Jautieną supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais. Juos apkepinkite aliejuje iki kol apskrus. Suverskite į puodą.

  2. Sultinį pilkite į puodą. Į puodą berkite rozmarino, petražolių, pipirų. Užvirinkite, tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite ir palikite troškintis apie valandą. Jeigu nugaruos pernelyg daug skysčio, tai pilkite dar šiek tiek vandens ar sultinio.

  3. Praėjus valandai į puodą berkite skustas ir stambokais gabalais pjaustytas bulves, morkas, salierus, smulkintą svogūną. Permaišykite, uždenkite ir troškinkite ant nedidelės ugnies dar apie valandą. Tuomet po truputį beriant įmaišykite miltus ir sutirškinkite troškinį maišant ir verdant dar porą min., berkite druskos (jeigu reikia, galbūt sultinys pakankamai sūrus).

  4. Tradiciškai troškinys tiekiamas jį užpilant ant šviesios duonos riekių. Galite jautieną keisti aviena (tuomet gamybos laikas nesikeičia) ar kiauliena (troškinti reikės trumpiau).

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (1)

gedas 2018-08-26 11:16
labai skanu bet reikia sonines rukitos pakepint su svogunais