Grybai su grietine

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Įvairūs grybai , 1,5 kg
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Riebi grietinė, 200 gr.
  • Česnakas, 1 skilt.
  • Lydytas sviestas, 3 v.š.
  • Druska
  • Malti pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Į keptuvę įdėkite 1 šaukštą sviesto, kepkite susmulkintą svogūną ir česnaką ant nestiprios ugnies 15 minučių.

  2. Grybus nulupkite, stambiai supjaustykite, apkepkite likusiame svieste ant stiprios ugnies, uždengę dangčiu.

  3. Kai iš grybų ištekės skystis ir užvirs, nuimkite dangtį ir gaminkite, kol skystis išgaruos.

  4. Sudėkite svogūną, pusę grietinės, druską ir pipirus, išmaišykite, užvirinkite ir gaminkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.

  5. Nukaiskite, sudėkite likusią grietinę, paskleiskite ją ant viršaus, užberkite dar šiek tiek druskos ir įkiškite į stipriai įkaitintą orkaitę 10 minučių.

  6. Patiekite su bulvėmis arba kaimiška duona.

Receptą atsiuntė: Julija

Komentarai (4)

Kristina 2019-08-24 20:03
Ačių !labai skanu!
Kristina 2019-08-24 20:03
Ačių !labai skanu!
Kristina 2019-08-24 20:03
Ačių !labai skanu!
Edita 2017-11-29 12:53
Skanu