Daugiaryžis su daržovėmis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Ryžiai (nevirti), 1 stikl.
  • Morka, 1 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Pomidorai, 2 vnt.
  • Česnakas, 1 skilt.
  • Šaldytos šparaginės pupelės, 150 gr.
  • Šaldyti žirneliai, 100 gr.
  • Brokoliai, 150 gr.
  • Baltas, sausas vynas, 80 ml
  • Aliejus, 3 v.š.
  • Vandens arba sultinio, 300 ml
  • druska, pipirai, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausiai į keptuvę su įkaitintu aliejumi berkite kubeliais pjaustytą svogūną. Šiek tiek pakepinkite. Tuomet dėkite smulkiai sukapotą česnako skiltelę. Tuomet sudėkite kubeliais pjaustytą morką. Beveik iškart suberkite nevirtus, neplautus, sausus ryžius. Keletą minučių pakaitinkite maišant.

  2. Supilkite vyną, padidinkite ugnį ir maišant kaitinkite, kol beveik visas vynas išgaruos. Vynas suteikia malonų skonį ir pabrėžia aromatą, bet jo galima ir nenaudoti.

  3. Sudėkite smulkiai pjaustytus pomidorus, atitirpintus žirnelius. Pilkite 300 ml vandens arba sultinio. Sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 10 min.

  4. Po 10 min. sudėkite atitirpintas šparagines pupeles ir smulkintus brokolius. Troškinkite dar 10 min. Jeigu skystis visai nugaravo, tai įpilkite dar šlakelį vandens ar sultinio.

  5. Troškinimo pabaigoje, kuomet viskas jau suminkštėję, ugnį padidinkite ir maišant viską kaitinkite iki kol nugaruos beveik visi skysčio likučiai. Į paruoštą daugiaryžį berkite saują tarkuoto sūrio. Išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais.

  6. Žinoma, šiam daugiaryžiui tiks ir kitokios daržovės, galima įdėti ir truputį vištienos.

Receptą atsiuntė: Toma

Komentarai