Datulių ir abrikosų „dešra“

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
20
Ingredientai:
  • Datulės, 250 gr.
  • Džiovinti abrikosai, 250 gr.
  • Saulėgrąžos, 50 gr.
  • Sezamų sėklos, 100 gr.
  • Anakardžių riešutai, 150 gr.
  • Nutarkuota apelsino žievelė, 1 vnt.
  • Cinamonas, 1 žiups.
  • Kardamonas, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Datules ir abrikosus apie 30 min. pamirkykite vandenyje, gerai nuspauskite vandens perteklių. Datules ir abrikosus sumalkite mėsmale.

  2. Pusę sezamo sėklų, visus riešutus suberkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šiek tiek paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje. To daryti nebūtina, tačiau tuomet riešutai bus sodresnio skonio.

  3. Paskrudintus riešutus sumaišykite su maltais džiovintais vaisiais, įmaišykite apelsino žievelę, žiupsnelį cinamono, žiupsnelį kardamono. Išmaišykite.

  4. Iš gautos masės suformuokite dvi „dešras“, jas apvoliokite likusiuose, neskrudintuose sezamuose. Jas įvyniokite į maistinę plėvelę ir bent 2-3 valandas palaikykite šaldytuve, kad sutvirtėtų ir pasiskirstytų skoniai.

  5. Datulių „dešra“ - maistingas užkandis, kuris puikiai tiks prie pusryčių arbatos, po treniruotės ar fizinio darbo.

Receptą atsiuntė: Evelina

Komentarai (5)

Monika 2017-06-16 11:56
Tai džiovintos datulės ar šviežios ?
Reda 2017-06-15 22:50
Būtinai savaitgaly išbanysiu Ačiu
rima 2017-06-14 17:09
išbandžiau ir sakau į storumą
Janina 2017-06-14 00:42
Laaaabai megstu datules, manau pavyks , aciu uz recepta!
Angele 2017-06-13 20:54
Labai naudingas sveikatai