Bulvių salotos su riešutų padažu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Bulvės, 300 gr.
  • Džiovinti pomidorai aliejuje, 80 gr.
  • Salotų lapai, 200 gr.
  • Agurkai, 2 vnt.
  • Rozmarino šakelė, 1 vnt.
  • Anakardžių riešutai, 60 gr.
  • Aliejus, 60 ml
  • Sezamo sėklos, 10 gr.
  • Karis, 10 gr.
  • Česnakas, 10 gr.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Anakardžius bent kelias valandas mirkykite vandenyje, geriausiai mirkyti pernakt. Mirkytus anakardžius nukoškite, sutrinkite maisto smulkintuvu kartu su aliejumi, česnaku, kariu, sezamo sėklomis, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

  2. Jeigu turite nedidelių bulvyčių, kurių odelė nėra stora, tai jas tiesiog labai gerai nušveiskite ir išvirkite su lupenomis, trupučiu druskos ir rozmarino šakele. Didelės bulvės taip pat tiks - jas išvirkite su lupenomis, į vandenį taip pat įdėję druskos ir rozmarino, o tuomet nulupkite ir stambiai supjaustykite.

  3. Likusius salotų ingredientus stambiai supjaustykite, sumaišykite su bulvėmis, padažu ir tiekite, kol bulvės dar šiltos.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai