Bulvių ir burokėlių apkepas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Grietinė, 200 ml
  • Kiaušiniai, 4 vnt.
  • Krapai, 1 v.š.
  • Krienai, 1 v.š.
  • Bulvės, 750 gr.
  • Sūris, 250 gr.
  • Burokėliai, 200 gr.
  • Prieskoniai, 0,5 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenėlyje išplakite grietinę, kiaušinius, krienus ir krapus.

  2. Supjaustykite bulves. Pusę jų sudėkite į skardą, užberkite druskos, maltų pipirų ir trečdalį tarkuoto sūrio. Ant viršaus sudėkite burokėlius ir vėl užbarstykite sūrio. Po to sudėkite likusias bulves, prieskonius, viską užpilkite grietine ir suberkite likusį sūrį.

  3. Apkepą uždenkite folija ir pusvalandį kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, o nuėmę foliją kepkite dar 15 min. Palikite kuriam laikui formoje, kad sūris apstingtų, o tada išverskite į lėkštę.

Receptą atsiuntė: Laima

Komentarai (4)

Eee 2015-02-01 18:21
Vienam renginyje valgėm tai buvo griežinėliais pjaustyti, kaip bulves, labai paliko gera įspūdi.
ona 2013-06-09 15:21
tai burokus zalius deti ar virtus
laima 2013-05-04 12:02
tarkuoti greiciau iskepa. o jei pjaustytus desi tj bulwes iskepusios bus o burokai kieti.. tarkuot geriau
Nijolė 2013-05-03 19:33
Nesupratau, ar burokėlius pjaustyti kaip ir bulves, ar tarkuoti?