Bulvinės gėlytės šventiniam stalui

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Bulvės, 5 vnt.
  • Grybai, 100 gr.
  • Cukinija, 0,5 vnt.
  • Paprikos, 2 vnt.
  • Sūris, 100 gr.
  • Tryniai, 2 vnt.
  • Druska
  • Sezamo sėklos
  • Saulėgrąžų aliejus
Gaminimo instrukcija:
  1. Įdarą gėlytėms galima ruošti pagal savo skonį, naudoti jam žuvį, mėsą arba daržoves.

  2. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Įstatykite į keksiukų formeles po 5 (tai bus žiedlapiai), o dar po vieną įklokite viduryje.

  3. Sutarkuokite sūrį, išplakite su tryniu ir druska, išpilstykite šią masę po šaukštą arba du į gėlyčių viduriukus - ji sulipins bulvinius žiedlapius.

  4. Supjaustykite cukiniją, grybus ir papriką, pakepinkite aliejuje, sudėkite į gėlytes.

  5. Žiedlapius patepkite aliejumi.

  6. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 5-10 minučių, šiek tiek atvėsinkite ir atsargiai išimkite iš formelių.

Receptą atsiuntė: Dangė

Komentarai